fbpx

Prezentul contract stabilește raportul juridic dintre XPSOFTCARE SRL, având cod de identificare fiscală RO37329798, număr de înregistrare la Registrul Comerțului J18/294/04.04.2017, cu sediul social în Sat Lelești, Comuna Lelești, Nr 308, jud Gorj, cont bancar RO09BTRLRONCRT0578730401 deschis la Banca Transilvania, în calitate de proprietar al platformei xpnet.ro, denumit în continuare Furnizor și

Client – persoană fizică cu vârsta minimă de 18 ani sau persoană juridică care achiziționează un serviciu prin intermediul platformei xpnet.ro

Servicii ce pot fi achiziționare prin intermediul platformei xpnet.ro

 • servicii de găzduire WEB – spațiu oferit pe serverele companiilor cu care Furnizorul se află în relații contractuale
 • înregistrare domenii WEB- prin intermediul platformei xpnet.ro, Clientul poate căuta un domeniu online pe care ulterior îl poate înregistra. Domeniile .ro vor fi înregistrate pe numele Clientului indiferent de perioada pentru care se optează (de la 1 an și până la 10 ani). Pentru reguli de înregistrare a domeniilor .ro consultați site-ul rotld.ro, respectiv pentru domenii .eu consultati site-ul eurid.eu
 • dezvoltarea de site-uri WEB pentru prezentarea de informații sau magazine virtuale. Furnizorul va stabili prețul în funcție de specificațiile trimise de către Client către adresa de poștă electronică comercial@ xpnet.ro

Crearea contului pe platformă xpnet.ro

Crearea contului pe platforma xpnet.ro se realizează pentru a achiziționa servicii de creare Site WEB, găzduire WEB sau pentru a înregistra un domeniu online și odată cu aceasta vom colecta următoarele date:

 • Pentru persoane fizice: nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu, respectiv , (dacă clientul este persoană juridică), adresa de e-mail, număr de telefon
 • Pentru persoane juridice: nume, prenume, denumirea companiei, CIF, Număr de înregistrare în Registrul Comerțului, adresa sediului social, adresa de e-mail, număr de telefon

De asemenea pentru plata serviciilor Clientul poate opta pentru a introduce contul IBAN dacă se realizează plata prin transfer bancar sau datele cardului de debit/credit dacă plata se face online printr-un procesator de plăți.

Canalul de chat de pe platforma 

Prin canalul de chat un client sau potențial client poate intra în discuție cu reprezentanții platformei xpnet.ro pentru a solicita informații suplimentare, iar aceștia pot transmite opțional date personale precum nume, prenume, număr de telefon, adresă de e-mail.

Politica de conţinut 

Este interzisă publicarea pe serverele furnizorului de conținuturi sau trimiteri (links) către astfel de conținuturi care: (I) încalcă ori prejudiciază în orice mod drepturile de proprietate intelectuală ale altor persoane ori alte drepturi; (II) au conținut obscen sau pornografic sau de natura violentă; (III) au conținut defăimător sau calomnios; (IV) au conținut cu caracter rasial ori discriminatoriu; (V) conțin viruși, cai troieni sau altele similare; (VI) conțin software piratat sau se adresează celor care piratează software ori practică orice activități similare. Este, de asemenea, interzisă utilizarea serverelor noastre exclusiv ca suport de stocare (exp. filme, mp3, poze, etc.).

Obligațiile Clientului

 • să utilizeze date corecte la înregistrarea contului pe platforma xpnet.ro și să actualizeze informațiile de contact dacă este necesar.
 • să respecte drepturile de proprietate intelectuală. În acest sens, Clientul este unic răspunzător în legătură cu conținutul pe care îl publică în spațiul virtual aferent pachetului de găzduire închiriat.
 • să nu ruleze pe contul de găzduire WEB scripturi pentru IRC, proxy, scripturi pentru anonimitate, torrent, chat room-uri sau conference room-uri, scripturi de top site-uri, autosurf, php Shell. Se recomandă contactarea Furnizorului dacă aveți un script care nu este inclus în această categorie și doriți să-l utilizați pe contul de găzduire.
 • să utilizeze serviciile de găzduire într-un mod rezonabil, prin aceasta înțelegându-se un consum de resurse 25% CPU și 300MB RAM. Încercarea de a prejudicia serverele sau un alt client este strict interzisă.
 • sa nu seteze cron job-uri la intervale mai mici de 15 minute
 • să nu utilizeze adresele de e-mail, respectiv scripturi automate pentru trimiterea de e-mailuri nesolicitate (SPAM). Fiecare cont de găzduire este setat să nu pot fi trimise mai mult de 400 e-mailuri pe oră.
 • să achite proformele în termen de 5 zile de la data emiterii
 • Clientul este responsabil în ceea ce privește securizarea site-ului, a fișierelor găzduite și menținerea în siguranță a parolelor (inclusiv alte date sensibile) de la adresele de e-mail, contul de găzduire și a contului creat pe platforma xpnet.ro

Tarife, facturare și termene de plată

Tarifele aferente serviciilor oferite sunt publicate pe platforma xpnet.ro, sunt exprimate în euro și nu includ TVA (19%). Conversia prețurilor din euro în lei se va face la cursul stabilit de Banca Europeană Centrală din ziua respectivă. Facturarea se va face in Lei incluzând 19% TVA.

Contravaloarea serviciilor oferite de Furnizor sunt facturate în avans față de perioada de furnizare a acestora. Prin acceptarea termenilor și condițiilor, Clientul este de acord să achite factura proformă în termen de 5 zile de la comenzii, respectiv 14 zile de la data expirării serviciului pentru serviciile recurente.

Suspendarea, anularea conturilor de găzduire

 • suspendarea contului de găzduire se poate face după 14 zile dacă Clientul nu a achitat proforma
 • după o perioadă mai mare de 30 zile de la neachitarea proformei de către Client, Furnizorul își rezervă dreptul de a anula serviciile, respectiv de a șterge contul de găzduire și odată cu acesta fiind șterse inclusiv backup-urile.
 • Furnizorul poate suspenda oricând contul de găzduire dacă Clientul încalcă obligațiile prezentului contract
 • Anularea serviciilor poate fi realizată și la solicitarea Clientului în termen de maxim 30 zile de la primirea unei notificări prin intermediul platformei xpnet.ro sau prin e-mail la comercial@ xpnet.ro

Politica de retur 

Clienții pot solicita în primele 30 zile returnarea banilor plătiți pentru serviciile de găzduire WEB. Furnizorul va returna banii în termen de cel mult 14 zile de la primirea solicitării.

Dacă Clientul a încălcat termenii și condițiile actuale, fapt ce a condus la anularea contului de găzduire WEB, acesta nu mai este îndreptățit să primească rambursare.

Taxele aferente domeniilor WEB naționale și internaționale sunt nerambursabile.

Limitarea răspunderii

Furnizorul nu poate fi considerat în nicun fel responsabil pentru eventualele daune (inclusiv cele legate de pierderea sau deteriorarea datelor sau daune cauzate terților) cauzate ca urmare a indisponibilității serverelor indiferent de motivul care ar produce acest lucru.

Clientul este de acord ca în cazul în care va dori să solicite daune, suma totală a acestora nu va depăși tariful achitat către Furnizor, indiferent de situație.

Clauze finale

Furnizorul poate să facă adăugări, modificări sau anulări la prezentul contract, respectiv la serviciile oferite și tarifele aferente acestora fără notificare prealabilă.