fbpx

XPSOFTCARE SRL, având cod de identificare fiscală RO37329798, număr de înregistrare la Registrul Comerțului J18/294/04.04.2017, cu sediul social în Sat Lelești, Comuna Lelești, Nr 308, jud Gorj, cont bancar RO53INGB0000999906772788 deschis la ING BANK, în calitate de proprietar al platformei xpnet.ro respectă legislația în vigoare în ceea ce privește protejarea datelor cu caracter personal.

Ce date cu caracter personal colectăm:

Pentru înregistrarea pe platforma xpnet.ro Clientul va introduce următoarele date:

  • Client persoană fizică: nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu, respectiv , (dacă clientul este persoană juridică), adresa de e-mail, număr de telefon
  • Client persoană juridică: nume, prenume, denumirea companiei, CIF, Număr de înregistrare în Registrul Comerțului, adresa sediului social, adresa de e-mail, număr de telefon

Clientul poate opta pentru introducerea contului IBAN pentru a plăti prin transfer bancar.

Atunci când Clientul comandă servicii prin intermediul platformei xpnet.ro mai este colectat și IP-ul

Comunicarea prin canalul de chat

Clienții sau potențialii clienți pot să contacteze Furnizorul prin intermediul canalului de chat de pe platformă și opțional pot să ofere date precum Nume, Prenume, adresă de e-mail sau număr de telefon. Aceste date vor fi utilizate strict în scopul pentru care suntem contactați.

Scopul colectării datelor personale

Toate aceste date personale sunt utilizate pentru a vă emite factura proforma, respectiv factura fiscală și vor fi păstrate sau arhivate pe o perioadă de timp conform cu legislația fiscală în vigoare.

Prin intermediul adresei de e-mail Clientul primește factura proformă, factura fiscală și de asemenea va fi înștiințat în legătură cu perioadele de plată, expirarea duratei de activitate a serviciilor achiziționate sau în legătură cu soluționarea problemelor semnalate Furnizorului.

Adresa de e-mail și numărul de telefon pot fi utilizate pentru a vă sesiza eventuale probleme legate de contul de găzduire sau modificări importante ale serviciilor oferite.

IP-ul este colectat pentru a preveni fraudele.

Comunicarea prin canalul de chat

Clienții sau potențialii clienți pot să contacteze Furnizorul prin intermediul canalului de chat de pe platformă și opțional pot să ofere date precum Nume, Prenume, adresă de e-mail sau număr de telefon. Aceste date vor fi utilizate strict în scopul pentru care suntem contactați.

Principalele drepturi ca și Client:

• Dreptul de a fi informat – puteți solicita oricând informații în legătură cu datele dvs personale și poti accesa oricând datele personale.
• Dreptul la rectificare – puteți rectifica sau completa datele prin intermediul platformei xpnet.ro
• Dreptul de a fi uitat (ștergerea datelor) – puteți solicita ștergerea datelor personale însă acesta nu este un drept absolut, adică în anumite situații prevăzute de lege, datele nu pot fi șterse la cerinta Clientului. Spre exemplu facturile sunt păstrate sau arhivate o perioadă de timp conform legii în vigoare.
• Portabilitatea datelor – puteți solicita ca datele personale să fie transferate către alt furnizor sau puteți solicita datele personale într-un format ce poate fi citit automat.
• Retragerea consimțământului – vă puteți retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor pe care l-ați exprimat odată cu colectarea datelor
• Drepturi legate de decizii automate sau profile – vă puteți opune proceselor automatizate sau crearea de profile și puteți solicita ca prelucrarea datelor să se facă prin intervenția umană.

Solicitările în legătură cu datele dumneavoastră se pot face printr-un email la pdcp@ xpnet.ro

Transferul datelor personale în afara Uniunii Europene

XPSOFTCARE SRL își rezervă dreptul de a desemna alte entități să prelucreze datele cu caracter personal, însă va rămâne în continuare operatorul datelor dumneavoastră.

Putem alege să externalizăm anumite servicii (contabilitate, suport tehnic, backup, etc.) și odată cu aceasta să transferăm datele către autorități publice, consultanți sau împuterniciți din România sau Uniunea Europeană, respectiv din afara României sau Uniunii Europene.

Cât timp durează prelucrarea și păstrarea datelor personale

Perioada prelucrării datelor este în funcție de perioada furnizării serviciilor iar ulterior păstrarea documentelor contabile ce conțin date personale se va face pe o perioadă de timp conform legii în vigoare.