fbpx
Dacă îmi fac site ajunge pe primele poziții în Google?

Dacă îmi fac site ajunge pe primele poziții în Google?

De multe ori suntem întrebați dacă site-ul ajunge în primele poziții ale căutărilor Google. În primul rând trebuie să ne gândim că site-ul este ca și o carte de vizită.

Sunt afaceri care se pot descurca fără cărți de vizită și fără site, dar pentru un cost foarte mic acestea aduc un plus de imagine.

Asemănător cu cartea de vizită pe care o promovăm live prin faptul că o dăm mai departe potențialilor clienți, site-ul trebuie promovat prin diverse metode pentru a ajunge cât mai în față în căutările Google.

În legătură cu promovarea site-ului amintim câteva metode gratuite și câteva cu bani:

Metode gratuite:

1. Creare de profil Google My Business în care se adaugă locația business-ului, număr de telefon și adresa site-ului.

2. Creare de profiluri sociale și adăugarea site-ului în descrierea acestora:

– pagină de facebook

– profil de twitter

– profil de YouTube

– profil de Instagram

3. Creare de profiluri pe forumuri și adăugarea site-ului în profil și/sau în semnătura posturilor.

4. Realizarea unui blog pe site și publicarea de articole originale. Pentru blog vă recomand WordPress, este ușor de utilizat, de optimizat și destul de apreciat de Google. Cu cât publicați mai multe articole cu atât mai bine. Încercați să oferiți informații utile astfel încât să fie căutate pe Google.

Metode cu bani:

1. Plătiți articole cu link către site-ul propriu pe diferite bloguri. Se plătește o singură dată, o sumă în funcție de blog. Această metodă ajută atât în poziționarea pe Google dar vă și aduce clienți dacă sunt bloguri foarte vizitate.

2. Plătiți banner sau link în blogroll pe diferite bloguri, site-uri de publicații. Avantajele sunt ca și la prima metodă de mai sus, însă plata se face lunar sau anual.

3. Publicarea în directoare premium. Selectați câteva directoare ce permit doar adăugarea pe bază de taxă. Ex. trafic.ro

4. Google Adwords – puteți crea o campanie de reclamă iar site-ul apare pe primele poziții în căutările Google atâta timp cât plătiți. Puteți alege să fiți taxați pe click sau pe rezultate (vânzări, client înregistrat, etc.)

Leave a Reply