Găzduire gratuită pentru bloguri

Găzduire gratuită pentru bloguri

În ultimii ani pare că blogurile nu mai sunt la modă și au fost înlocuite rapid cu vlogurile, însă YouTube a tot schimbat regulile și este tot mai greu pentru cei noi să câștige bani.

Acesta este unul din principalele motive pentru care dorim să încurajăm blogurile, iar pe lângă asta mai sunt și alte avantaje ale unui blog pe care le vom prezenta în acest articol.

Cum încurajăm bloggerii talentați:

1. Găzduire SSD gratuită 12 luni
2. Consultanță SEO gratuită
3. Consultanță securizare blog

Care sunt condițiile:

1. blogul să conțină minim 30 articole originale
2. să scrieți un articol despre serviciul de găzduire pe care vi l-am oferit (cu bune și rele) în care să includeți și un link
3. să puneți un link în footer către xpnet.ro

De ce vrem să încurajăm blogurile

În primul rând este tot mai greu să câștigi bani din vlogging pentru că YouTube a schimbat condițiile monetizării canalului propriu și ca urmare trebuie să ai minim 10.000 abonați la canal și în total peste 4000 ore de vizionări din clipurile postate. Ultimele condiții le găsiți aici: https://support.google.com/youtube/answer/72851?hl=ro

Ca să fii apreciat ca și vlogger trebuie să înregistrezi materialele cu aparatură profesională iar asta înseamnă costuri inițiale mult mai mari decât un domeniu .ro și găzduire pentru blog.

Așadar până nu faceți condițiile acestea nu veți putea să câștigați bani din clipurile postate. În schimb blogul îți oferă o mai mare flexibilitate în ceea ce privește monetizarea.

Puteți afișa linkuri de afiliere în conținut, reclame de la Google sau alte rețele asemănătoare, sau să scrieți articole pe bani pentru firme care doresc promovare pe blog.

Ca să creezi conținut pentru un blog nu ai nevoie de talent artistic, important să scrii despre un domeniu pe care îl îndrăgești și în care ești bun. În plus de asta la un blog poți la un moment dat să plătești pe altcineva să-ți scrie articole.

De asemenea multe bloguri au devenit o rampă de lansare pentru business-uri mai mari. Spre exemplu un blog cu recenzii despre cosmetice poate fi transformat peste ani într-un magazin online de cosmetice.

Pe flippa.com se vând bloguri cu mii și zeci de mii de dolari, în timp ce un canal de YouTube nu prea îl poți vinde dacă este asociat cu imaginea ta.

Dacă tot am prezentat avantajele blogului, trebuie menționat și părțile mai puțin favorabile și anume este mai greu pentru un articol să devină viral așa cum o fac de multe ori clipurile de YouTube.

În concluzie, indiferent că alegeți calea vlogului sau cea a blogului, primele câștiguri pot să apară după cel puțin câteva luni sau chiar un an.

Cel mai nou update Google Search – 12 Martie 2019

Cel mai nou update Google Search – 12 Martie 2019

Conform Moz.com cel mai nou update în algoritmul căutărilor Google s-a petrecut în data de 12 Martie 2019 și din primele concluzii ale specialiștilor reiese faptul că brandurile sunt avantajate dar și site-urile cu conținut proaspăt.

Aceste lucruri sunt absolut normale pentru că atunci când cauți un brand te aștepți să găsești pe prima poziție site-ul respectivului brand, nu o clonă, un site de micronișă.

Rolul unui motor de căutare este de a afișa rezultate relevante, utile pentru utilizator și de aceea în continuare vor fi favorizate și site-urile bogate în conținut nou.

Așadar Google lovește din nou în site-urile de micronișă, acele microbloguri cu câteva postări care de-a lungul timpului au crescut prin strategii de backlinking.

Exista prime indicii că noul update de la Google acordă o mai mare importanță vitezei de acces a site-urilor, iar acest lucru este important și pentru utilizator.

Având în vedere vitezele actuale în special la internetul fix, nimănui nu-i convine să aștepte de fiecare dată când accesează un site neoptimizat.

Multe companii de hosting includ în cPanel și module de cache pentru site-uri, spre exemplu LiteSpeed Web Cache Manager și trebuie doar să scrieți condițiile de cache în fișierul .htaccess

Dacă utilizați WordPress, se poate instala modulul Litespeed și apoi doar activați opțiunile dorite. Viteza site-ului poate fi îmbunătățită cu până la 80%. Dacă nu vă interesează căutările Google vă încurajăm să vă optimizați site-ul pentru a vă oferi utilizatorilor o experiență mai plăcută.

În concluzie aceste schimbări erau așteptate și binevenite pentru utilizatori întrucât de-a lungul timpului Google a absorbit informația precum un burete și parcă a uitat să pună accentul pe calitate.