fbpx
Cel mai nou update Google Search – 12 Martie 2019

Cel mai nou update Google Search – 12 Martie 2019

Conform Moz.com cel mai nou update în algoritmul căutărilor Google s-a petrecut în data de 12 Martie 2019 și din primele concluzii ale specialiștilor reiese faptul că brandurile sunt avantajate dar și site-urile cu conținut proaspăt.

Aceste lucruri sunt absolut normale pentru că atunci când cauți un brand te aștepți să găsești pe prima poziție site-ul respectivului brand, nu o clonă, un site de micronișă.

Rolul unui motor de căutare este de a afișa rezultate relevante, utile pentru utilizator și de aceea în continuare vor fi favorizate și site-urile bogate în conținut nou.

Așadar Google lovește din nou în site-urile de micronișă, acele microbloguri cu câteva postări care de-a lungul timpului au crescut prin strategii de backlinking.

Exista prime indicii că noul update de la Google acordă o mai mare importanță vitezei de acces a site-urilor, iar acest lucru este important și pentru utilizator.

Având în vedere vitezele actuale în special la internetul fix, nimănui nu-i convine să aștepte de fiecare dată când accesează un site neoptimizat.

Multe companii de hosting includ în cPanel și module de cache pentru site-uri, spre exemplu LiteSpeed Web Cache Manager și trebuie doar să scrieți condițiile de cache în fișierul .htaccess

Dacă utilizați WordPress, se poate instala modulul Litespeed și apoi doar activați opțiunile dorite. Viteza site-ului poate fi îmbunătățită cu până la 80%. Dacă nu vă interesează căutările Google vă încurajăm să vă optimizați site-ul pentru a vă oferi utilizatorilor o experiență mai plăcută.

În concluzie aceste schimbări erau așteptate și binevenite pentru utilizatori întrucât de-a lungul timpului Google a absorbit informația precum un burete și parcă a uitat să pună accentul pe calitate.

Leave a Reply